fbpx Skip to main content

Afscheidsbloemen in coronatijd – wat is er mogelijk? 

 

Met bloemen is het mogelijk om een boodschap op een unieke manier over te brengen. In goede, maar ook in verdrietige situaties zoals bij een uitvaart. Bloemen helpen om op een persoonlijke wijze afscheid te nemen, een laatste eer te bewijzen of om de vriendschap te tonen. Zo bieden bloemen troost en een blijk van medeleven aan de nabestaanden. Onmisbaar bij een persoonlijk afscheid!

U zult ongetwijfeld hebben gehoord dat afscheidsdiensten momenteel anders verlopen. Niet verrassend, want in deze tijd gelden er voor elke sector strikte regels. Zo ook voor uitvaarten. Het aantal genodigden bij een afscheidsdienst is beperkt tot de grootte van de afscheidslocatie, zodat niet altijd iedereen bij het afscheid aanwezig kan zijn. Het blijft vaak beperkt tot de naaste familie. Hierdoor is het voor vrienden, kennissen en collega’s soms moeilijk om hun steun en medeleven te betuigen aan de nabestaanden.

Toch zijn er zeker wel mogelijkheden om, bijvoorbeeld met behulp van bloemen, medeleven te betuigen en de nabestaanden een hart onder de riem te steken. Ook als het niet mogelijk is om zelf bij het afscheid aanwezig te zijn. Uw lokale uitvaartverzorger is op de hoogte van de laatste richtlijnen en kan u hierin adviseren. We zetten hieronder een aantal voorbeelden op een rij:

  1. Een erehaag met bloemen – Bij een groter aantal uitvaarten zien we nu dat vrienden en familie zich, uiteraard op gepaste afstand, langs de route of buiten het uitvaartcentrum in een erehaag verzamelen met een bloem in de hand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lievelingsbloem van de overledene.
  2. Een bloemencondoleance – Betrokkenen die een rouwkaart ontvangen, maar helaas niet bij het afscheid aanwezig kunnen zijn, kunnen een persoonlijke boodschap schrijven op een kaartje bij een bloem. De bloemen worden op lege plekken in de aula van het uitvaartcentrum gelegd. Op deze manier vertegenwoordigen de bloemen de mensen die niet bij het afscheid kunnen zijn. De familie kan de bloemen en kaartjes na afloop meenemen als steun.
  3. Drive through condoleance – Het aantal drive through condoleances is de afgelopen periode flink toegenomen. Zo kunnen ook belangstellenden die niet bij de uitvaart kunnen of mogen zijn afscheid nemen van de overledene. Bij sommige drive throughs wordt er gevraagd om een bloem mee te nemen die tijdens uitvaart de ruimte rondom de kist kan vullen.
  4. Een bloemstuk voor de afscheidsdienst – Via de uitvaartverzorger is het vaak mogelijk om een bloemstuk te laten bezorgen voor de afscheidsdienst. Dit bloemstuk kan geplaatst worden bij de kist. Zo voelt de familie toch het medeleven van de mensen die hen normaliter zouden omringen. Het is zelfs mogelijk om iets persoonlijks aan het bloemstuk toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een foto van een herinnering of een voorwerp dat je aan de overleden dierbare doet denken.

Het is mogelijk om bij uitkering van een uitvaartverzekering het vrij besteedbare bedrag van de uitvaartverzekering te gebruiken voor een prachtig bloemstuk. Zo is het mogelijk om als nabestaande het afscheid van een dierbare mét bloemen toch iets persoonlijker maken.

 

Bij Bloemenwereld kunt u uiteraard ook terecht voor rouwbloemwerk dat past bij uw overleden dierbare. In een gesprek bij ons in de winkel kunnen we een bloemwerk maken dat past bij uw wensen. Komt u in deze tijd liever niet naar de winkel? Dan kunt u uiteraard ook telefonisch of via de website contact met ons opnemen: www.bloemenwereld.nl/contact.

 

 

Afscheidsbloemen bestellen en bezorgen

Bestelt u vóór 14.00 uur afscheidsbloemen, dan worden deze de volgende dag (m.u.v. zondagen en maandagen) bezorgd op het opgegeven adres in Groningen en omstreken. Wij bezorgen bij mensen aan huis, maar ook bij kerken, uitvaartcentra en begraafplaatsen.

Afscheidsbloemen worden met verse bloemen van de bloemenveiling gebonden door gekwalificeerde bloembinders.

 

Rouwstukken – rouwstukken met lint – rouwboeketten – rouwbloemen – tafelstuk – rouwstuk kruis –rouwstuk krans – rouwstuk hart